Andrei Olărașu: Bilete prin SMS

– Ce soluție vrei să implementezi colaborativ, alături de alți ieșeni și cu sprijinul aleșilor și-al administrației locale?

Achiziționarea biletelor prin SMS pentru mijloacele de transport în comun.

– De ce crezi că Iașul are nevoie de această măsură?

Multe stații de autobuz nu au tonete sau tonomate de unde pot fi cumpărate bilete. În timpul săptămânii, tonetele de bilete se închid după ora 19:00 – 21:00, în funcție de stație, iar în weekend tonetele au program și mai scurt. Așadar, se întâmplă des ca cetățenii să se afle în situația de a dori să folosească mijloacele de transport în comun, însă să nu aibă de unde cumpăra bilet.

– Câți oameni estimezi că ar beneficia de soluția ta sau ce grup-țintă vizezi?

În primul rând, ar beneficia toți oamenii care au un telefon mobil, însă, în special, cei cu abonament, nu cu cartelă prepay. În același timp, ar beneficia și SCTP, pentru că vor fi achiziționate mai multe bilete, mai ales în acele intervale orare unde până acum nu era posibil acest lucru.

– Prezintă pe scurt etapele proiectului.

1. Planificare și buget.
2. Contractarea unui furnizor de servicii de plată prin SMS.
3. Promovarea modalității de plată către cetățeni.

– Estimează cât crezi că ar dura fiecare etapă de la punctul anterior.

Etapa 1 – două săptămâni.
Etapa 2 – nu pot aproxima cu siguranță, însă presupun că va trebui organizată o licitație, deci măcar minim o lună.
Etapa 3 – două săptămâni.

– Care sunt nevoile proiectului? (De exemplu, ce-ar putea face autoritățile locale și ce pregătire ar trebui să aibă oamenii din grupul de lucru?)

Din partea autorităților: contractarea furnizorului de servicii de plată prin SMS. Din partea grupului de lucru: management și marketing.

Ai deja în vedere o echipă de colaboratori?

Nu

Intră în dialog cu Andrei Olărașu
Dacă și tu ai nevoie de soluția aceasta sau ai o idee despre cum poate fi implementată mai eficient, sparge gheața și solidarizează-te. Nu discredita soluția propusă, poartă un dialog constructiv și contribuie la un oraș cu oameni mai atenți unii la alții și mai sensibili la nevoile comune.